Bemutatkozás

Aktualitások

A Csallóköz szívében, Béke nevezetű kis községben található rekonstruált kastélyszállónk, amely a szlovák fővárostól mindössze 18 kilométerre terül el. Az épület a kastélykerttel a környék gasztronómiai és vendéglátási oázisaként ismert. A világ zaja elől menekülő vendégeink nálunk tiszta levegőjű, nyugodt környezetben élvezhetik a pihenést. Tradíció, stílus és különleges atmoszféra jellemzi a meghitt külső és belső teret egyaránt.

Az épület története a 18. századhoz köthető, amikor Béke községet Jeszenák Pál birtokainak egyik fontos központjává teszi. Ő építteti a kastélyt, ami kétemeletes, téglalap alaprajzú, középrizalitos és a késő barokk díszítőelemei figyelhetők meg rajta. A Jeszenák családon kívül több neves tulajdonosa is volt az épületnek. Az 1820-as években az Apponyi – család megveszi a Jeszenák – birtokok nagy részét, így egy óriási birtoktest ura lesz, többek között Csütörtök, Béke, Gomba kataszterében. Igen jelentős változást jelentett a község gazdasági életében az is, amikor egy bécsi bankár fia, Wiener – Velten Rezső az Apponyiaktól és más birtokosoktól megvásárolta a földbirtokokat, amelyekből egy egységes, központi igazgatású, kb. 3500 hektáros uradalmat hozott létre Béke – Gombai Uradalom néven. A kastély is Wiener – Velten tulajdonba került. A huszadik században a falu iskola és óvodaként üzemeltette, de bérlakások is helyet kaptak a földszinten. A század vége felé sokáig állt üresen, ami nyomott hagyott a kerten és a beltéren egyaránt.

Jeleneg a kastély barokk – klasszicista stílusjegyeket visel magán, ami köszönhető egy 19.-ik századi átépítésnek. A kastély bejárata a régmúlt tulajdonosok jelmondatával lett anno díszítve: „Ezt a házat az erény és a szorgalom, mint a jeles gondolatok és a nemes szórakozás örök hajlékát, valamint szerény jelenlétének emlékét állíttatta az 1746-47-es években gazdasági birtokain, és stomfai márványba megörökíttette Jeszenák Pál, Majorháza és Királyfia örökös ura. “Ezek a gondolatok váltak a mi filozófiánkká is, ezért reméljük, hogy hamarosan Önök is Béke felé veszik az irányt, ahol garantáltan otthonosan fogják érezni magukat.

Előre is örülünk látogatásuknak!

Karácsonyi nyitvatartás

10. novembra 2017

Kedves  vendégeink! Éttermünk az ünnepek ideje alatt zárva tart (2017.12.23 – 2018.1.6). Természetesen, ha Ön esküvőt vagy egyéb rendezvényt szeretne szervezni nálunk, akkor a személyes találkozó megoldható a zárvatartásunk alatt is. Érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet: info@castel.sk​ és 0902 717 888.

Édes hétvégék

1. apríla 2016

Kedves vendégeink, hétvégente házi készítésű süteményekkel várjuk Önöket az éttermünkben. A kínálat hetente változik. Áprilistól a nyári teraszunk is üzemel. Érdemes hozzánk ellátogatni! 😉

Szolgáltatásaink video - prezentációja

23. februára 2016

Szolgáltatásaink legújabb video – prezentációja ezen a linken található: https://vimeo.com/154425214
Reméljük, felkeltettük érdeklődésüket, és Önök is hamarosan vendégeink lesznek!