Bemutatkozás

Aktualitások

A Csallóköz szívében, Béke nevezetű kis községben található rekonstruált kastélyszállónk, amely a szlovák fővárostól mindössze 18 kilométerre terül el. Az épület a kastélykerttel a környék gasztronómiai és vendéglátási oázisaként ismert. A világ zaja elől menekülő vendégeink nálunk tiszta levegőjű, nyugodt környezetben élvezhetik a pihenést. Tradíció, stílus és különleges atmoszféra jellemzi a meghitt külső és belső teret egyaránt.

Az épület története a 18. századhoz köthető, amikor Béke községet Jeszenák Pál birtokainak egyik fontos központjává teszi. Ő építteti a kastélyt, ami kétemeletes, téglalap alaprajzú, középrizalitos és a késő barokk díszítőelemei figyelhetők meg rajta. A Jeszenák családon kívül több neves tulajdonosa is volt az épületnek. Az 1820-as években az Apponyi – család megveszi a Jeszenák – birtokok nagy részét, így egy óriási birtoktest ura lesz, többek között Csütörtök, Béke, Gomba kataszterében. Igen jelentős változást jelentett a község gazdasági életében az is, amikor egy bécsi bankár fia, Wiener – Velten Rezső az Apponyiaktól és más birtokosoktól megvásárolta a földbirtokokat, amelyekből egy egységes, központi igazgatású, kb. 3500 hektáros uradalmat hozott létre Béke – Gombai Uradalom néven. A kastély is Wiener – Velten tulajdonba került. A huszadik században a falu iskola és óvodaként üzemeltette, de bérlakások is helyet kaptak a földszinten. A század vége felé sokáig állt üresen, ami nyomot hagyott a kerten és a beltéren.

Jeleneg a kastély barokk – klasszicista stílusjegyeket visel magán, ami köszönhető egy 19.-ik századi átépítésnek. A kastély bejárata a régmúlt tulajdonosok jelmondatával lett anno díszítve: „Ezt a házat az erény és a szorgalom, mint a jeles gondolatok és a nemes szórakozás örök hajlékát, valamint szerény jelenlétének emlékét állíttatta az 1746-47-es években gazdasági birtokain, és stomfai márványba megörökíttette Jeszenák Pál, Majorháza és Királyfia örökös ura. “

Karácsonyi nyitvatartás

10. novembra 2017

Kedves  vendégeink! Éttermünk az ünnepek ideje alatt zárva tart (2017.12.23 – 2018.1.6). Természetesen, ha Ön esküvőt vagy egyéb rendezvényt szeretne szervezni nálunk, akkor a személyes találkozó megoldható a zárvatartásunk alatt is. Érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet: info@castel.sk​ és 0902 717 888.

Édes hétvégék

1. apríla 2016

Kedves vendégeink, hétvégente házi készítésű süteményekkel várjuk Önöket az éttermünkben. A kínálat hetente változik. Áprilistól a nyári teraszunk is üzemel. Érdemes hozzánk ellátogatni!

Szolgáltatásaink video - prezentációja

23. februára 2016

Szolgáltatásaink legújabb video – prezentációja ezen a linken található: https://vimeo.com/154425214
Reméljük felkeltettük érdeklődésüket, és Önök is hamarosan vendégeink lesznek!