Rólunk

Header image
Rólunk

Kedves látogatók, véletlenül erre tévedők, kedves visszatérő vendégeink. Engedjék meg, hogy bemutassam Önöknek ékszerdobozunkat, amely méretét tekintve ugyan kisebbnek számít, de annál egyedibb.

A Castel jelenti a családunk nagy álmát, amely az otthonosság, kényelem és a szívélyes vendéglátás megtestesülése. Látogasson el hozzánk, ahol egymásra talál az elegancia és a nyugalom oázisának atmoszférája. Ez az a hely, ahol egy pillanatra megáll az idő. Ahol tavasszal csodálatos madárcsicsergést hallhat, amely hangosabb, mint a környék zaja. Ahol nyáron fantasztikus időt tölthet el a fák lombkoronái nyújtotta árnyékban. Ahol átélheti az ősz csodáit, az óriási platánfa lehulló faleveleinek csodás meséjét, vagy gyönyörködhet a kert lenyűgöző színes látképében, az év végén pedig ámulatba ejti a cukrászdánkból kiszálló karácsonyi sütemények mennyei illata.

A Castel jelenti a tökéletes esküvőt, a kedves családi ebédeket, a hivatalos, vagy kötetlenebb céges találkozókat, a vidám tökfaragós, vagy karácsonyi fotózásokat, a kacagástól hangos születésnapi gyerekzsúrokat, a kettesben eltöltött romantikus Valentin-napi vacsorákat megszámlálhatatlan gyertya lángjával körülvéve... Teljesen mindegy, hogy hű hazafi, vagy világlátott ember, romantikus menyasszony vagy topmenedzser, gurmán vagy szenvedélyes kávéfogyasztó - itt ez a varázslatos hely, ahol nap, mint nap vendégek különleges keveréke találkozik és ahol minden egyes sejtünk a hedonizmussal, abszolút érzékenységgel és szeretettel ennek a gyönyörű hivatásnak él.

Egy csapat vagyunk, egy kis-nagy család, amelyet különleges, jólelkű emberek alkotnak, akik modern és inspiráló környezetet képesek teremteni, a második otthonunkat. Lassítson le és az utolsó cseppig élvezze ki a legszebb pillanatokat nálunk - otthon. Nagy szeretettel várjuk Önöket!


JUDr. Júlia Végh Nagy
a kastélyszálló menedzsere

Media image 1

A kastély története

1746 - 2006
Arrow prev
1746
A kastély története szorosan összefügg egy jelentős fordulóponttal a 18. században, amikor Béke község a Jeszenák család kezébe került. III. Károly magyar király elhivatott jogtudósának, báró Jeszenák Pál császári-királyi udvari tanácsosnak, hűséges szolgálatáért és az örökösödési ügyek intézéséért több vidéki ingatlant adományozott. Ez a Jeszenák Pál birtoka központjának kialakításával 1746-ban késő barokk stílusban építtette fel a békei kastélyt.
19. storočie
IMG 3257
Pál a nagyapja volt Jeszenák János (Jeszenák de Királyfia) bárónak, aki magyar politikus volt. 1840-ben, 1844-ben és 1847-ben ellenzéki országgyűlési képviselőként, 1849-ben nyitrai főszolgabíróként dolgozott. Részt vett a magyar ellenállásban, amiért a katonai bíróság lövés általi halálra ítélte. 1867 óta a báró maradványai a pozsonyi Kecskekapu melletti evangélikus temető családi sírjában vannak elhelyezve. Magyar nemzeti vértanú volt, Budapesten utcát neveztek el róla.
19. storočie
IMG 3260
A családon kívül a kastélynak más ismert tulajdonosai is voltak. 1820-ban az Apponyiak vásárolták meg a Jeszenák családtól a birtok és a földek nagy részét, de a tulajdonosok a bécsi Wiener - Velten nagybirtokosok is voltak, akik a 19. század végén egy 3500 hektáros "Béke (Mierovo) - Gombai (Hubice)" uradalmat hoztak létre.
1890
1890-ben Rudolf von Wiener-Welten lovag ménestelepet alapított ezen a birtokon, melynek első híres lovai Dictator és Gomba voltak. A ménesbirtok kancája Kleopátra 1924-ben megnyerte a 4. csehszlovák derbit Prágában. A Wiener-Velten birtokról származó angol telivérek világhírűek lettek. A korabeli tudósítások szerint istállóépületei példaértékűek voltak az országban. Felszerelésük több európai szakember érdeklődését is felkeltette.
20. storočie
10
Az kastély a 20. században az önkormányzat tulajdonában volt, amely iskolát, óvodát és lakásokat hozott létre a helyiek számára. Az újjáépítés előtt a birtok évekig romos állapotban volt használat nélkül.
21. storočie
Jelenleg a kastély egy barokk-klasszicista, téglalap alaprajzú épület. Nyugati oldalán mindkét emelet szintjén új rész került az eredeti épülethez. Ez az új rész a 19. századból származik, amikor a kastélyt klasszicista stílusban építették át. Nemzeti kulturális műemlékként van számon tartva.
21. storočie
037
A kastélybirtok bejáratát egy monumentális téglakapu jellemzi, melyen a korábbi tulajdonosok mottója szerepel:

"Az erény és a szorgalom háza, valamint a kiváló eszmék és a nemes szórakozás örök menedéke."

Ez a gondolat 1996 óta inspirálja családunkat is.
2006
033
Az egy évtizedik tartó felújítási munkálatok adtak elég időt számunkra arra, hogy egy olyan helyet álmodjunk meg, ahol minden apró részlet minőséget, eleganciát és otthoni kényelmet tükröz. 2006 izgalmas, új energiát hoz – megnyitjuk kapuinkat a nyilvánosság előtt.
Arrow next

Felújítás előtt

1 2 11 3 5 10 6 7 8 9 12

Felújítás után

003 010 015 019 012 022 024 026 029 031 039